Umbrirea si randarea fotorealistica

Umbrirea fotorealistica in timp real 3-D si randare si iluminare fotorealistica 3D 

CMS IntelliCAD va permite sa creati facil desene 3-D, utilizand unelte de desen 3-D. Puteti afisa linii ascunse, versiuni umbrite ale modelului 3-D sau librarii 3-D cu un simplu click.

CMS IntelliCAD va permite sa creati facil desene 3-D utilizand unelte de desen 3-D. Puteti afisa linii ascunse, versiuni umbrite ale modelului 3-D sau librarii 3-D cu un simplu click. Puteti alege optiuni presetate de o calitate profesionala pentru iluminare, materiale de suprafata si fundaluri. Cu capabilitatile sofisticate ale IntelliCAD pentru raytracing, puteti produce randari 3D fotorealistice.

Acum oferind chiar mai multe unelte avansate de randare, CMS IntelliCAD include o interfata aditionala de randare cu ARTISAN, ceea ce face usoara si rapida crearea de imagini fotorealistice de inalta calitate direct din desene. Cu cateva click-uri, alegeti dintr-o gama larga de materiale presetate si scheme de lumini, si desenul dumneavoastra este randat. Personalizarea avansata este mai usoara, incluzand crearea de materiale realistice personalizate.
Acest add-on este dsiponibil ca si kit separat de instalare pe care toti utilizatorii programului CMS IntelliCAD v 8.2 (standalone sau cloud) il pot gasi in sectiunea de download a acestui website.

Descarcati  Artisan render pentru CMS IntelliCAD

Pe masura ce creati entitati tridimensionale, programul afiseaza atat modele wire-frame, cat si modele de suprafata in vizualizare wire-frame,  ceea ce face dificila vizualizarea modelelor tridimensionale. Pentru a vizualiza mai bine modelul, puteti indeparta toate liniile care sunt ascunse in spatele altor entitati sau suprafete atunci cand sunt vazute din viewpoint-ul curent. Umbrirea merge si mai departe prin indepartarea liniilor ascunse si apoi desemnarea culorilor sterse pentru suprafetele vizibile, ceea ce face ca acestea sa apara ca solide. Imaginile umbrite sunt folositoare atunci cand doriti sa vizualizati rapid modelul ca entitate solida, desi ii lipsesc adancimea si definirea.

Randarea ofera o imagine mai realista a modeluli, completata cu surse de lumini, umbre, trasaturi de suprafata si reflexii, astfel oferind modelului o imagine fotorealista. Asa cum este ilustrat mai jos, atunci cand randati un model, programul inlatura liniile ascunse si apoi umbreste suprafetele ca si cum ar fi iluminate din surse de lumina imaginare.