Interfata Ribbon a programului CMS IntelliCAD

Interfata de utilizator a programului CMS IntelliCAD - interfata unificata ALL-IN.

Utilizatorii pot lucra cu fereastra IntelliCAD si cu elementele sale intr-o varietate de feluri. De exemplu, puteti afisa si rearanja barile de unelte, sa afisati bara de comanda si sa porniti bara de status. Barile de unelte si bara de comanda pot fi mutate oriunde pe ecran sau amplasate la marginile ferestrei principale IntelliCAD.

Cu CMS IntelliCAD utilizatorul poate combina atat bari de unelte mobile si meniuri, cat si noua interfata ribbon.

Mutarea intre butoane poate fi realizata rapid prin rotirea rotitei mouse-ului in timp ce pointer-ul acestuia se afla peste butonul Ribbon Commands.

Interfata CMS IntelliCAD® ribbon contine mai multe zone din care sa alegeti comenzi: butonul Ribbon Application, bara de unelte Quick Access si Tabs. Anumite trasaturi sunt prezente DOAR in varianta PE Plus a programului.

• Butonul Application — Butonul Application din coltul de sus-dreapta contine comenzi referitoare la fisier, cum ar fi New, Open, Import, Export, si altele.
• Bara de unelte Quick Access — Contine comenzi comune. Apasati pe sageata de jos din bara de unelte Quick Access pentru a alege care comenzi sa se afiseze si sa personalizati elemente vizuale din fereastra de desen.
• Tabs — Contine comenzi asociate grupate impreuna, de exemplu, pe butoane numite Home, Edit, Draw 2D, etc.

Home
La acest buton, utilizatorii au acces la trasaturile principale si cele mai utilizate de creare si editare a entitatilor. Desenati linii, curbe, cercuri, modificati entitati, inserati text, inserati dimensiuni, adnotari, creati, inserati si editati block-uri, controlati trasaturile layer si impartasiti sau transferati entitati prin Windows clipboard.

Edit
Butonul EDIT permite editarea entitaii.

Draw & Draw 3D (Solide numai in versiunea PE Plus)
Butonul DRAW permite utilizatorilor sa controleze cum entitatile sunt create. Pe aceste butoane sunt disponibile crearea entitatilor mari, snap-ul entitatilor, setarile entitatilor, 3D meshes, solide si editarea solidelor.

Insert
Butonul INSERT permite inserarea si controlarea referintelor si fisierelor externe.

Annotate
Cu butonul ANNOTATE, utilizatorii pot crea, edita si controla textul, pot insera tot felul de dimensiuni inclusiv stiluri de editare, revizii cloud, pot adauga si edita scara adnotarilor.

View
Butonul VIEW permite utilizatorilor sa controleze cum sa navigheze si sa vizualizeze desene si entitati. Se pot preseta vizualizari, sa se selecteze vizualizare dinamica, a layout-urilor, View-ports, sa se editeze ordine de desen a entitatilor, sa se seteze stilul vizual, sa se randeze o scena 3D, sa se seteze UCS si sa se controleze trasaturile de afisare.

Output
La butonul OUTPUT sunt disponibile trasaturile de export pentru fisiere si tiparire. Se pot exporta fisiere sau entitati in formate *.DXF, DWF, SAT, BMP, WMF, EMF, PDF, SVG, STL si DAE. Tiparirea se realizeaza prin PUBLISH or PRINT, iar trasaturi de setare sau controlare a stilului de tiparire sunt disponibile aici.

Tools
Butonul TOOLS ofera acces sau ruleaza aplicatii personalizate ca Microsoft VBA or .NET, LISP, IRX, SDS. Acest buton poate solicita entitati ca AREAS, MASS PROPERTIES, etc. or sa defineasca setari variabile. Sunt disponibile setari de control pentru desen, referinte externe si meniuri de utilizator personalizate, bari de unelte, scurtaturi si alias. Sunt disponibile si trasaturi ca Major EXPLORE.

Help
Cu butonul HELP, utilizatorii pot obtine suport tehnic prin trasatura de ajutor integrata in program, sunt disponibile ghiduri PDF pentru tiparire (unele trasaturi sunt disponibile doar in varianta PE Plus); utilizati formularul de trimitere a Bug-urilor, si verificati daca exista update-uri. Se poate accesa de aici license manager. Utilizatorii pot alege dispozitivele grafice aici.