Lisp, SDS si DRX / IRX

Compatibilitate AutoLISP (inclusiv .DCL)

CMS IntelliCAD® va protejeaza investitia in aplicatii personalizate existente prin compatibilitatea cu limbajul de programare LISP. Puteti rula aplicatii LISP care fac referire la oricare dintre sutele de comenzi AutoCAD® cu putine modificari sau chiar deloc. Mai mult, IntelliCAD® citeste fisiere DCL.
Pe langa acestea, puteti rula multe programe ADS ce au fost initial scrise pentru utilizarea cu AutoCAD, dupa ce le-ati recompilat utilizand librariile IntelliCAD run-time. Multe programe din alte surse decat AutoCAD sunt compatibile cu IntelliCAD.

"Gasesc IntelliCAD®-ul ca fiind un motor CAD impresionant. Compatibilitatea cu programele existente gen AutoCAD® 12 DOS Drawings si LISP create de-a lungul anilor este un plus absolut."

Compatibilitate cu Autodesk Development System (ADS)

Pentru a rula propriile aplicatii Autodesk® Development System (ADS) in IntelliCAD®, trebuie doar sa le recompilati utilizand librariile API care pot fi gasite la sectiunea de download a paginii https://www.intellicadms.com. Dezvoltatorii altor aplicatii isi recompileaza aplicatiile populare ADS si C++ pentru a rula cu IntelliCAD®. "IntelliCAD® este compatibil cu ADS. Mai multi dezvoltatori au recunoscut ca pot porta cu succes aplicatiile lor in IntelliCAD® cu doar o simpla recompilare." — Evan Yares, Byte Magazine, Februarie 1998. In IntelliCAD puteti rula multe programe create initial pentru AutoCAD. In mod specific puteti utiliza programe create in intregime in AutoLISP cu nici o modificare sau cu modificari minore.