Linii de comanda, Meniuri, Bari de unelte si Tabloul cu trasaturi

CMS IntelliCAD® functioneaza utilizand sute de comenzi din AutoCAD®. Selectati comenzile AutoCAD® din meniurile pull-down si din butoanele din bara de unelte, sau tastati comanda din AutoCAD® in linia de comanda optionala, cum va convine cel mai mult. Puteti lucra cu fereastra CMS IntelliCAD si cu elementele acesteia intr-o multime de feluri. De exemplu, puteti afisa sau rearanja barile de unelte, sa afisati bara de comanda, si sa porniti bara de status. Barile de unelte si bara de comanda pot fi aranjate oriunde pe ecran sau pe marginile ferestrei principale ale programului IntelliCAD.

Bara de comanda este una variabila in care puteti scrie comenzi ale IntelliCAD si sa sa vizualizati mesaje ale programului. Initial, bara de comanda afiseaza cele trei cele mai recente mesaje, dar puteti mari fereastra pentru a afisa mai multe linii. Mutati sau mariti bara de comanda prin tragerea acesteia.

CMS IntelliCAD® functioneaza utilizand meniuri din AutoCAD® (MNU), casute de dialog (DCL), font-uri (SHX), script-uri (SCR), si librarii cu simboluri, pentru a transfera cu usurinta medii personalizate din AutoCAD® in IntelliCAD® si sa va continuati munca in mediul preferat de desenare.

Atunci cand scrieti in bara de comanda, IntelliCAD sugereaza nume de comenzi. Numele sugerate apar in Fereastra AutoComplete deschisa. Doar selectati comanda dorita din lista. Pe landa nume de comenzi, sugestiile pot include nume de comenzi externe, variabile de sistem, alias-uri si functii LISP. 

In Panoul Properties, modificarile pe care le realizati la campurile: Layer, Culoare, Grosime, Lineweight, Tip de linie, Scara si Mod de tiparire (daca utilizati tabele cu nume de moduri de tiparire) afecteaza toate entitatile selectate. Pentru a modifica trasaturile unei singure entitati din setul selectat, alegeti entitatea din lista din partea de sus a panoului Properties. Utilizatorii pot selecta entitatile care vor fi modificate utilizand orice metoda de selectare. In mod aditional, IntelliCAD ofera optiunea de a cotrola transparenta ferestrei panoului Properties

Comenzile CMS IntelliCAD® pot fi lansate din meniul IntelliCAD dropdown prin alegerea acestora din lista de optiuni din meniu. Optiunile din meniu depind de nivelul de experienta setat la optiunile generale ale IntelliCAD. Utilizatorii pot utiliza atat interfata initiala Ribbon, cat si meniul IntelliCAD dropdown. Bara de meniu IntelliCAD nu este disponibila initial, dar poate fi activata cu usurinta printr-un click dreapta in partea de sus a IntelliCAD Ribbons.